Dry needling

Behandelvorm voor Myofasciaal pijnsyndroom (MPS).

Dry Needling is één van de behandelvormen voor Myofasciaal pijnsyndroom (MPS). Bij Dry Needling worden Myofasciale triggerpoints ("spierverhardingen") gedeactiveerd/ontspannen door het gericht prikken met een naald binnen de spier.

Dry Needling is op geen enkele wijze te vergelijken met klassieke acupunctuur, die gebaseerd is op meridiaanleer en een energetisch gericht concept. Dry Needling werkt direct op de spieren en is geen 'energie' behandeling.

Dry Needling in de praktijk

Bij Dry Needling wordt met behulp van uiterst dunne naalden een Triggerpoint (verharding) in de spier nauwkeurig aangeprikt. Dit geeft een lokale aanspanning van een groepje aangedane spiervezels. De patiënt voelt van deze aanspanning, afhankelijk van de spier, soms een licht schokje, soms een diep krampgevoel of kramp op afstand. Daarna ontspant de spier zich meestal direct.

De patiënt ervaart na een Dry Needling behandeling naast pijnvermindering meestal direct een voelbare daling in de spierspanning en een verbeterde beweeglijkheid en kracht in betrokken spieren.

Effectieve behandelmethode

De behandeling van triggerpoints met de klassieke fysiotherapeutische mogelijkheden is voor het opheffen van een MPS minder effectief gebleken en dit vergt vaak meer behandelingen dan wanneer men de MTrP's met Dry Needling behandelt. In die zin is Dry Needling een waardevolle aanvulling in de Fysiotherapie en Manuele therapie .

Team

Het team van fysionaardenbussum bestaat uit Arjen de Vrijer, Willianne van Diest en Nicole Verwiel.

In totaal heeft de praktijk zes verschillende specialismen in huis voor de behandeling van specifieke klachten.

Allen hebben een een persoonlijke benadering en een professionele aanpak.

Privacy en klachten

Onze praktijk staat borg voor uw privacy. Voor klachten is onze praktijk aangesloten bij de klachtenregeling conform de richtlijnen van het KNGF.

Privacy Policy & Klachtenregeling

Contact

Generaal de la Reijlaan 12a,
1404 BR Bussum

U kunt ons bereiken op:
Arjen de Vrijer : 06 53 14 00 48 Willianne van Diest : 06 25 25 23 02 Nicole Verwiel : 06 45 37 41 04

info@fysionaardenbussum.nl